APK

Wat betekend APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Hier vindt u meer informatie over de APK, wanneer en hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden, het keuringsrapport en de keuringseisen.

Afspraak maken?

Met behulp van hoogwaardige meet-, test- en afstelapparatuur voeren onze goed opgeleide vakmensen de APK snel en efficiënt uit. U bent uw auto nooit langer kwijt dan nodig is. Maak nu een afspraak voor het keuren van uw auto bij Autobedrijf Leon Slijkerman regio Noord-Holland. Klik hier om direct online een afspraak te maken!

Nooit meer de apk-keuring vergeten!

Nooit meer uw APK vergeten? Maak dan gebruik van onze APK-Reminder. Voer uw kenteken in en zet de reminder voor de keuring aan. U ontvangt automatisch een herinnering wanneer uw APK-vervaldatum nadert en het tijd is om een afspraak te maken. Dat scheelt een heleboel ergernis en geld. Want wanneer uw APK is verlopen ontvangt u van het CJIB automatisch een boete, ongeacht of u op de openbare weg rijdt.

APK – roetmeting & viergastest

Vanaf 1 januari 1998 moeten auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een ‘geregelde’ katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt. Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd. TIP! Maak uw APK-afspraak nu direct online hier!

Whatsapp Autobedrijf Leon Slijkerman Bel Autobedrijf Leon Slijkerman Email Autobedrijf Leon Slijkerman Facebook Autobedrijf Leon Slijkerman