Automaat en Airco Service

Automatische versnellingsbak reinigen

Onze werkplaats beschikt over een geavanceerd spoelautomaat met een krachtig reinigingsproces waarmee wij in de werkplaats jouw automaatbak spoelen, reinigen en voorzien van verse vloeistof. Het spoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij een draaiende motor. Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd.

Voorkom reparaties aan je automaatbak

Het niet regelmatig spoelen, reinigen en verversen leidt tot vervuilde olie en een slechte smerende werking. Deze factoren veroorzaken op termijn storingen wat leidt tot dure reparaties en revisies. Voorkomen is beter dan genezen!

Wat wordt er uitgevoerd?

We flushen de automaat door deze aan te sluiten aan ons spoelapparaat. Bij het flushen wordt een speciaal flushmiddel toegevoegd. Indien afgesproken vervangen we ook het ATF-oliefilter. Uiteraard verversen wij ook de automaatbak olie. We spoelen dus niet alleen de automatische transmissie, ook de automaatbak olie wordt ververst.

Kom snel langs bij onze werkplaats in Westerland of u kunt hier eenvoudig online een werkplaatsafspraak maken

Airco vullen + reinigen

Koelt uw airconditioning niet meer goed of blaast hij alleen warme lucht? Ruikt u nare luchtjes of hoort u rare geluiden uit het luchtsysteem komen tijdens het rijden? Wij bieden een Auto Airco Service aan; wij vullen het koudemiddel en voeren tevens een grondige reiniging van het aircosysteem uit.

Kom snel langs bij onze werkplaats in Westerland of u kunt hier eenvoudig online een werkplaatsafspraak maken.

Waarom uw airco onderhouden?

Helaas is het aircosysteem van uw auto niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkende airco verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. U merkt dat doordat na enkele jaren de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Een tekort aan koudemiddel kan daarnaast de compressor van de airco beschadigen, doordat deze te weinig wordt gesmeerd.

Weten of uw airco nog goed werkt?

Kom dan langs voor de gratis Airco Check. Wij controleren de werking van uw airco en of deze de temperatuur nog onder controle houdt. Tijdens een Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en reinigen wij uw airco. Op die manier krijgen bacteriën en schimmels minder kans. Daarna voorzien wij uw airco van een frisse geur. Wij adviseren een jaarlijkse controle en eens per twee jaar een servicebeurt voor uw airco.

Tip:

Koel een erg warme auto eerst met open ramen en deuren, zodat de meeste warmte kan vervliegen.

Schakel de airco vijf minuten voor aankomst uit: zo beperkt u condensvorming en daarmee de kans op schimmel.

Zet uw airco minimaal eens per week tien minuten aan, ook in de winter. Dit voorkomt lekkages door uitdroging en nare luchtjes door stilstand.

Laat uw airco jaarlijks door ons controleren!

Whatsapp Autobedrijf Leon Slijkerman Bel Autobedrijf Leon Slijkerman Email Autobedrijf Leon Slijkerman Facebook Autobedrijf Leon Slijkerman